Iznenađenje Nashvillea, pobjeda Washingtona nakon produžetka
Foto: EPA

Play-off NHL lige

Iznenađenje Nashvillea, pobjeda Washingtona nakon produžetka

D. Rakanović

Hokejaši Washington Capitalsa savladali su noćas Toronto Maple Leafs nakon produžetka sa 3:2, u prvoj utakmici osmine finala play-offa NHL lige. 

Washington je u svom Verizon centru loše počeo utakmicu i već nakon 10 minuta igra u prvoj trećini imao zaostatak od dva pogotka. Strijelci za Toronto su bili Marner i Gardiner. Ipak, Washington uspijeva brzo da smanji prednost gostiju, a strijelac u 12. minuti bio je Williams. U drugoj trećini domaći hokejaši su došli do izjednačenja, a opet je strijelac bio Williams. Ovo je ujedno i bio rezultat regularnog dijela utakmice, pa se otišlo u produžetke. 

U petom minutu produžetka Wilson postiže pogodak za pobjedu Washingtona i 1:0 u seriji. 

U drugoj utakmici noćas, hokejaši Nashville Predatorsa napravili su veliko iznenađenje i savladali na gostovanju Chicago Blackhawkse rezultatom 1:0. Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Arvidsson u osmoj minuti prve trećine. 

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi