Jacobsen odustala zbog bratove smrti

Tragedija norveške reprezentativke

Jacobsen odustala zbog bratove smrti

Trenutačno drugoplasirana u Svjetskom kupu u skijaškom trčanju Astrid Uhrenholdt Jacobsen nije nastupila u utrci na 15 kilometara na ZOI u Sočiju u subotu jer je dan ranije saznala kako joj je umro brat.

"U petak je Astrid Uhrenholdt Jacobsen iznenada i neočekivano izgubila brata i trening partnera. Norveška reprezentacija u skijaškom trčanju okupila se kako bi joj pružila utjehu u teškoj situaciji", objavila je norveška reprezentacija ne precizirajući kako je stradao Jacobsenin brat.

Zasad još nije poznato hoće li se Jacobsen natjecati u nastavku ZOI. U utrci na 15km Norveška je osvojila dvije medalje, Marit Bjoergen zlato, a Heidi Weng broncu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.