Jagr donio pobjedu Devilsima

Jagr donio pobjedu Devilsima

A. Beganović

Zanimljivo je bilo u noći s četvrtka na petak u najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu, NHL-u. Odigrano je čak deset utakmica, a New Jersey Devilsi su na gostovanju u produžetku savladali Los Angeles Kingse (2:1).

Pobjedu Devilsima donio je češki veteran Jaromir Jagr i to u 3. minuti produžetka, a to mu je bio 690. pogodak u karijeri s čime se izjedačio sa Mariom Lemieuxom na devetom mjestu liste strijelaca NHL-a svih vremena.

Detroit Red Wingsi na domaćem terenu su sa 4:3 savladali Carolina Hurricanese, te su tako prekinuli niz od osam uzastopnih domaćih poraza. 

NHL liga, četvrtak:

Boston - St. Louis 2-3, penali

Philadelphia - Buffalo 4-1

Toronto - Nashville 2-4

Detroit - Carolina 4-3

Winnipeg - Chicago 3-6

Dallas - NY Rangers 2-3

Phoenix - Colorado 3-4, produžetak

Edmonton - Florida 4-1

Los Angeles - New Jersey 1-2, produžetak

San Jose - Tampa Bay 5-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti