Janka slavio u Jeongseonu

Super G pripao švicarskom skijašu

Janka slavio u Jeongseonu

E. Čaušević

Švicarski skijaš Carlo Janka slavio je danas u utrci super G-a u Jeongseonu.

Janka je do pobjede stigao u vremenu od 1:26.16 i tako je osvojio 100 bodova u Svjetskom kupu. Na drugom mjestu završio je Christof Innerhofer koji je imao zaostatak od 82 stotinke za vodećim.

Treće mjesto na današnjoj utrci u Jeongseonu pripalo je austrijskom skijaču Vincentu Kreichmayru koji je za vodećim zaostajao nešto više od jedne sekunde. 

Vodeći u poretku Svjetskog kupa Marcel Hirscher završio je na sedmom mjestu sa zaostatkom od jedne sekunde i 32 stotinke za današnjim pobjednikom. Hirscher ima 1005 bodova u dosadašnjem dijelu sezone, dok je drugi u Svjetskom kupu Aksel Lund Svindal sa 916 bodova.

Današnji pobjednik utrke Janka nalazi se na sedmom mjestu ukupnog poretka Svjetskog kupa sa 464 osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi