Jansrud: Nemam tajnu koja bi objasnila moj odličan nastup

Poslije dvostruke pobjede u Lake Louiseu

Jansrud: Nemam tajnu koja bi objasnila moj odličan nastup

Nakon što je neposredno pred početak sezone Svjetskog kupa u alpskom skijanju norveški tim zbog povrede ostao bez Aksela Lunda Svindala, svi su pomislili kako Norvežani neće imati ozbiljnog skijaša u brzim disciplinama.

Ipak, pogriješili su! Dvostruku pobjedu u Lake Louiseu odnio je Kjetil Jansrud, nakon što je trijumfovao u spustu i super G-u proteklog vikenda.

Norveški skijaš koji je u Kanadi pomeo konkurenciju do sada se nije mogao pohvaliti nekim posebnim rezultatima na kanadskom tlu. Najbolji rezultat u dosadašnjoj karijeri u Svjetskom kupu bilo mu je 9. mjesto u spustu i 11. u super G-u.

"Mislim da nemam neku posebnu tajnu koja bi objasnila moj odličan nastup. Dvostrukoj pobjedi se nisam nadao, to je nešto što se rijetko viđa u skijanju. Jako sam iznenađen", rekao je Jansrud nakon druge pobjede proteklog vikenda, te dodao:

"Uvijek se probudite ujutru i nadate se pobjedi. Do sada su pobjede u Lake Louiseu obično odlazile u korist Aksela, ali očito se situacija ovaj put njegovim izostankom okrenula u moju korist".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.