Jansrud se predao, otkazao nastup u veleslalomu

Norvežanin se vraća u Evropu

Jansrud se predao, otkazao nastup u veleslalomu

Norveški skijaš Kjetil Jansrud važio je za jednog od glavnih favorita u super G-u i spustu na Svjetskom prvenstvu u Vailu/Beaver Creeku, ali je na kraju završio na četvrtom odnosno petnaestom mjestu.

U nedjelju se ipak okitio srebrom u alpskoj kombinaciji, gdje je završio iza svog velikog rivala Marcela Hirschera. Ipak, nakon što je ostao bez najsjajnijeg odličja u disciplinama koje su mu jača strana, Jansrud je otkazao nastup u veleslalomu. 

"Moje šanse za medalju u veleslalomu su upitne. Vratit ću se u Evropu i trenirati za nastupajuća takmičenja u brzim disciplinama", rekao je Norvežanin. 

Jansrud trenutno vodi u poretku spusta i super veleslaloma u okviru Svjetskog kupa, a nakon 25 od 37 utrka Svjetskog kupa koje su planirane za ovu sezonu za vodećim u generalnom poretku, Austrijancem Marcelom Hirscherom zaostaje 180 bodova. 

Upravo ovaj zaostatak Jansrud želi smanjiti već u narednim takmičenjima koja su na programu 21. i 22. februara u Saalbachu, i to upravo u spustu i super G-u, disciplinama koje su jača strana Norvežanina. 

"Nadam se da mogu osvojiti neke bodove kojima bih prestigao Marcela. Finiš sezone mogao bi biti itekako zanimljiv", kazao je Jansrud.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.