Jansrudu pobjeda na domaćem terenu i mali kristalni globus

Norvežanin slavio u Kvitfjellu

Jansrudu pobjeda na domaćem terenu i mali kristalni globus

Lokalni matador Kjetil Jansrud trijumfovao je u utrci super G-a koja je u okviru Svjetskog kupa vožena u Kvitfjellu. Vremenom 1:37.44 Norvežanin je trijumfovao na domaćem terenu i tako osigurao sebi mali kristalni globus u ovoj disciplini.

Drugo mjesto je zauzeo Vincent Kriechmayr sa 24 stotinke zaostatka za pobjednikom, ali obzirom da je ovo bio njegov prvi podijum u karijeri Austrijanac svakako može biti zadovoljan. Treće mjesto zauzeo je američki vicešampion Dustin Cook. "Žrtve" današnjeg takmičenja bila su dva Austrijanca Matthias Mayer i Hannes Reichelt, koji je prilikom pada ostao nepovrijeđen. 

Ono što je svakako zanimljivo jeste da je Jansrud zaostatak za Marcelom Hirscherom smanjio na 52 u generalnom poretku Svjetskog kupa,dok u odnosu na Dominika Parisa ima 123 boda prednosti u super G-u, što je nenadoknadivo s obzirom na to da se do kraja sezone vozi još svega jedna utrka u ovoj disciplini.

Svjetski kup, Kvitfjell (super G):
1. Kjetil Jansrud (NOR) 1:37.44
2. Vincent Kriechmayr (AUT) +0.24
3. Dustin Cook (CAN) +0.33
4. Dominik Paris (ITA) +0.48
5. Andrew Weibrecht (USA) +0.49
6. Romed Baumann (AUT) +0.53
7. Patrick Küng (SUI) +0.64
8. Carlo Janka (SUI) +0.86
   Max Franz (AUT) +0.86
10. Didier Defago (SUI) +0.89

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.