Još po jedno zlato za Fourcadea i Berger

Završeno SP u biatlonu

Još po jedno zlato za Fourcadea i Berger

M. Maksimović

Posljednjeg dana takmičenja na SP u Ruhpoldingu zlatne medalje su osvojili Francuz Martin Fourcade i Norvežanka Tora Berger. Francuz je završio nastup na ovom Svjetskom prvenstvu sa tri osvojena zlata.

Fourcade je do svoje treće zlatne medalje na prvenstvu stigao ispred Šveđana Björna Ferryja i Fredrika Lindströma. Predhodno je postao svjetski prvak u sprintu odnosno u dohvatnoj utrci, dok je treću medalju osigurao na 15 kilometara masovni start.Šveđanin Ferry je zaostao tri sekunde, dok je Lindstrom bio sporiji 3.4 sekunde.

Treće zlato je osvojila i Norvežanka Tora Berger. U utrci na 12.5 kilometara masovni start, Berger je završila ispred Francuskinje Marie Laure Brunet koja je bila sporija osam sekundi. Bronca je pripala Finkinji Kaisi Makarainen.

Na kraju su upravo Norveška i Francuska bile dvije najuspješnije reprezentacije na ovom SP. Norveška na svom kontu ima šest medalja od čega su četiri zlatne, dok su Francuzi uzeli tri zlata, a ukupno su osvojili osam medalja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.