Justina Kowalczyk potvrdila dominaciju u sprintu

Justina Kowalczyk potvrdila dominaciju u sprintu

Justina Kowalczyk i Nikita Kriukov ostvarili su pobjede u klasičnom sprintu u skijaškom trčanju na današnjem takmičenju u talijanskom Asiagu. 

Najbolja svjetska sprinterica klasičnim stilom Poljakinja Justina Kowalczyk nastavila je svoju dominaciju današnjom pobjedom u Asiagu. 

Finkinja Anne Kyllonnen je plasmannom na drugo mjesto ostvarila najbolji rezultat sezone, dok je Norvežanka Maiken Caspersen Falla trećim mjestom ostvarila prvi plasman na podijum ove sezone. 

Rus Nikita Kriukov je u karijeri osvajao zlata na SP i OI, ali nikada do danas nije slavio u utrci Svjetskog kupa. Drugo mjesto iza Rusa osvojio je Aleksej Poltoranin iz Kazahstana, dok je treći bio Gianluca Cologna iz Švicarske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.