Justina Kowalczyk se povukla sa Tour de Skija

Justina Kowalczyk se povukla sa Tour de Skija

Poljska skijaška trlačica Justina Kowalczyk šokirala je sportsku javnost današnjom odlukom da ne nastupi na Tour de Skiju. 

Zbog problema sa nedostatkom snijega organizatori 8. po redu Tour de Skija morali su promijeniti raspored trka i zgusnuti raspored takmičenja, što se 30-godišnjoj poljskoj šampionki nije svidjelo. 

Sinoć je četverostruka pobjednica Tour de Skija i braniteljica naslova pobjednice od prošle godine najavila mogućnost da ne nastupi priznavši da su šanse 30-70 u korist njenog nastupa, da bi jutros donijela odluku da se povuče iz takmičenja. 

"Izvinjavam se, ali u ovoj situaciji nisam u mogućnosti da nastupim. Planovi organizatora su zaista glupi, jer tri kratke utrke slobodnim stilom su nešto što mi se uopšte ne sviđa", poručila je Kowalczyikova. 

Norvežanka Therese Johaug je javno podržala Justinu, dok ostale takmičarke nisu htjele davati komentar na njenu odluku. 

U nedostatku Justine Kowalczyk današnju pobjedu odnijela je Norvežanka Marit Bjoergen u vremenu 6:34.4, druga je bila njena zemljakinja Astrid Jacobsen sa 6:36.3, dok je treća bila Poljakinja Sylwia Jaskowiec u vremenu 6:41.4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.