Kanada u velikom derbiju ponovo bolja od Amerike

Kanada u finalu protiv Švedske

Kanada u velikom derbiju ponovo bolja od Amerike

Hokejaši Kanade ostvarili su plasman u finale hokejaškog turnira na Olimpijskim igrama u Sočiju. 

Kanada je u derbiju svih derbija pobijedila svog najvećeg rivala SAD sa minimalnih 1:0 i tako nanijela Amerikancima još jedan težak poraz nakon pobjede u finalu prošlih Olimpijskih igara u Vancouveru. 

Utakmica nije bila na nivou njihovih prethodnih mečeva, napadi su zakazali, odnosno bolje reći golmani su briljirali. Iako se očekivao veliki broj golova, na kraju je samo jedan gol odlučio putnika u finale. 

Gol za plasman Kanade u finale postigao je Jamie Benn u drugoj minuti druge trećine. Kanada je imala 37 šuteva na gol protivnika, dok su Amerikanci imali sedam šuteva manje. 

Golman SAD-a Jonathan Quick je meč završio sa 36 odbrana, dok je kanadski čuvar mreže Carey Price imao 30 odbrana, ali za razliku od Quicka on nije morao po pločicu u mrežu. 

SAD će sutra u utakmici za bronzanu medalju igrati protiv reprezentacije Finske, dok će Kanada u nedjelju za zlato igrati protiv reprezentacije Švedske koja je u prvom polufinalu sa 2:1 savladala Finsku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.