Kanađani neočekivano pokorili St. Moritz

Erik Guay slavio

Kanađani neočekivano pokorili St. Moritz

E. Škorić

Kanađanin Erik Guay pobjednik je superveleslaloma u švicarskom St. Mortizu.

Guay je s 45 stotinki prednosti slavio ispred Norvežanina Kjetila Jansruda, a sjajan dan za kanadsko skijanje krunisao je veteran Manuel Osborne-Paradis, koji je s vremenom 1:25.89 završio na trećem mjestu.

Četvrto mjesto pripalo je Norvežaninu Aamodtu Kildeu, s vremenom 1:25.92, dok je peti bio Austrijanac Vincent Kriechmayr.

Za Guaya, koji je bio olimpijski šampion, ovo je zaista veliki dan. Jansrud je imao sjajnu sezonu u Super G-ju, ali morat će se zadovoljiti samo srebrom, dok je Osborne-Paradis prvi put nakon 2015. godine došao na podijum.

poz skijaš vrijeme
1. Erik Guay (Kanada) 1:25.38
2. Kjetil Jansrud (Norveška) 1:25.83
3. Manuel Osbrone-Paradis (Kanada) 1:25.89
4. Aleksander Kilde (Norveška) 1:25.92
5. Vincent Kriechmayr (Austrija) 1:26.26

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi