Bh. olimpijci

Karišik, Plakalović i Rudić optimisti pred Olimpijadu

Bh olimpijciTanja Karišik, Mladen Plakalović i Marko Rudić optimisti su pred Olimpijske igre u Sočiju gdje će predstavljati našu zemlju.

Tanja Karišik će nastupiti u skjaškom trčanju i biatlonu.

„Ne mogu obećati velike rezultate obzirom na uslove u kojima smo radili, ali mogu obećati da ću dati svoj maksimum da istrčim trke najbolje što mogu,“ kazala je Karišik.

I Mladen Plakalović će nastupiti u skijaškom trčanju u Sočiju. Njegove pripreme donekle je poremetio nedostatak snijega.

„Pripreme su dobro prošle, u decembru sam otišao na snijeg, ali je kasniji nedostatak pokrivača donekle poremetio sve. Ipak sam zadovoljan urađenim,“ kazao je Plakalović.

Marko Rudić će nastupiti u slalomu i veleslalomu.

„Na Olimpijadi svi ulazimo u drugu vožnju, tamo nema kvalifikacija. Dat cu sve od sebe, froma je u usponu za razliku od prošle sezone,“ izjavio je Rudić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.