Kasai: Želja mi je produžiti karijeru do 2026. godine
Foto: epa.eu

Legendarni japanski skijaš-skakač

Kasai: Želja mi je produžiti karijeru do 2026. godine

Japanska legenda u skijaškim skokovima, 42-godišnji Noriaki Kasai izjavio je kako se namjerava takmičiti do 2026. godine.

"Moj primarni cilj je osvajanje zlatne medalje na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu 2018. godine, ali s obzirom da je moj rodni grad Sapporo istaknuo kandidaturu za domaćina Igara 2026., želja mi je produžiti karijeru do tada iako ću imati 53 godine", kazao je Japanac koji iza sebe ima već 25 godina staža takmičenja u okviru Svjetskog kupa.

Na pitanje što će učiniti ukoliko Sapporo ne bude izabran za domaćina ZOI 2026., Kasai je odgovorio:

"Onda ću skakati do svoje 50. godine".

Kasai, koji uspješno prkosi vremenu i godinama, prošle je godine na Zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju osvojio srebrnu medalju na pojedinačnom takmičenju na velikoj skakaonici, te bronzanu u timskom takmičenju. U karijeri je ostvario 17 pobjeda u Svjetskom kupu, a posljednju početkom sezone 2014/15 u finskom Kuusamu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.