Kinezi žele i zimske OI

Nakon uspjeha sa Ljetnim igrama

Kinezi žele i zimske OI

Kini su definitivno porasli apetiti jer samo nekoliko mjeseci nakon završetka ljetnih Olimpijskih Igara razmatra mogućnost da se kandiduje i za zimske OI 2018. godine.

One bi bile održane u Harbinu, glavnom gradu Heilongđijang provincije, a u kojem će biti održana naredna Univerzijada (u februaru 2009. godine).

Za tu priliku je potrešeno oko 440 miliona dolara za izgradnju sportskih objekata i poboljšanju infrastructure, a guverner provincije Li Zan Su najavio je da će o kandidaturi odlučiti nakon Univerzijade.
”Ako predstojeća zimska smotra protekno kako smo zamislili, te bude pozitivno ocijenjena od strane gostiju, vjerobatno ćemo se upustiti u još jednu avanturu.”
Ovo ne bi bilo prvi put da se grad Harbin kandiduje za ZOI. Prvi put pokušao je dobiti domaćinstvo 2010. godine, ali je izgubio od kanadskog Vancouvera.
Isto takmičenje žele Minhen, ali i Nica i Grenobl.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.