Kingsi četiri u nizu, shutout Lundqvista i Andersena

Prvaci hvataju pravi ritam

Kingsi četiri u nizu, shutout Lundqvista i Andersena

Teme:

Nakon dva vezana poraza na otvaranju sezone, aktuelni prvaci LA Kingsi su uhvatili pravi ritam. Pobjeda protiv Minesote 2:1 bila je četvrta zaredom.

U centru pažnje bila trojka Tyler Toffoli - Tanner Pearson - Jonathan Quick. Quick je do kraja utakmice skinuo čak 40 udaraca, dok su Toffoli i Pearson nastavili golgetersku seriju. od 14 golova LA-a ove sezone njih dvojica su zabili ukupno 11.

New York Rangersi su u Madison Square Gardenu deklasirali San Jose 4:0, a zanimljivo domaćin je dva gol postigao u razmaku od svega četiri sekunde. Carl Hagelin je u 13. minuti druge trećine doveo Rangerse u vodstvo, a potom su Martin St. Louis i Rick Nash u posljednjoj minuti trećine u razmaku od
četiri sekunde dva puta svladali Alexa Stalocka. Pobjedu Rangersa potvrdio je Kevin Hayes sredinom posljednje dionice. Još jednu odličnu utakmicu odradio je na golu  Henrik Lundqvist sakupivši 33 obrane. Bio je to njegov 51. shutout u karijeri.

Za drugi shutout večeri pobrinuo se Frederick Andersen golman Anaheim Ducksa koji su nadigrali St.Louis 3:0.

Rezultati:
Los Angeles Kings – Minnesota Wild 2:1
New York Rangers – San Jose Sharks 4:0
Winnipeg Jets – Calgary Flames 1:4
Anaheim Ducks – St. Louis Blues 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.