Kingsi se pojačali Marianom Gaborikom

Kingsi se pojačali Marianom Gaborikom

U posljednjim minutama prelaznog roka u NHL-u Los Angeles Kingsi doveli su u svoje redove odličnog napadača Mariana Gaborika. 

32-godišnji reprezentativac Slovačke stigao je u Kingse iz Columbus Blue Jacketsa za koje je igrao proteklih pola godine. 

Trostruki All-Star igrač ljetos je takođe u posljednjim minutama prelaznog roka prešao iz NY Rangersa u Columbus, ali je zbog povrede desnokrilni napadač u dresu Blue Jacketsa odigrao samo 22 utakmice. 

Marian Gaborik ima veliko ime u svijetu hokeja. U 13 NHL sezona u dresu Minnesote, NY Rangersa i Columbusa odigrao je 688 utakmica u kojima je postigao 342 gola. 

Kingsi su,nema sumnje, dobili veliko pojačanje s kojim će ravnopravno biti bitku za naslov prvaka. Ukoliko ga zdravlje posluži, naravno. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti