Kingsi u produžetku osvojili Zapad

Trijumf Los Angelesa

Kingsi u produžetku osvojili Zapad

Sedma utakmica finala Zapada doigravanja NHL-a odlučena je u produžetku. Kao i cijela serija do toga trena, susret Chicago Blackhawksa i Los Angeles Kingsa bio je prepun brze i čvrste igre, a na kraju su se radovali Kingsi.

Time su Los Angeles Kingsi postali prva ekipa u historiji NHL-a koja je kroz tri serije koje su završile u sedmoj utakmici prošla u samo finale. Tamo ih čekaju prvaci Istoka, New York Rangersi, a prve dvije utakmice igraju se u Staples Centru.

Brandon Saad u šestoj i Jonathan Toews u devetoj minuti, na prvom powerplayu utakmice, doveli su Hawkse do starta i ritma utakmice kakav su priželjkivali. Dva pogotka prednosti potrajala su do 17. minute kada unutar 50 sekundi gosti pogocima Jeffa Cartera i Williamsa dolaze u kratko izjednačenje jer već 12 sekundi kasnije Sharp svojim prvim golom daje domaćinima prednost na prvom odmoru.

I na drugi odmor Hawksi odlaze s minimalnom prednošću. Sharpov drugi gol, ovoga puta u igri s igračem više, poništava izjednačenje Tylera Toffolija sa same sredine druge trećine. Marian Gaborik postiže svoj dvanaesti gol u doigravanju čime povećava razliku na vodećem mjestu strijelaca.

Gol po treći put izjednačava utakmicu 7:17 minuta prije isteka vremena i u konačnici dovodi do produžetka. Crawford je odbranio 27 od 32 udarca, a Jonathan Quick 37 od 41 uz veliku odbranu 10 sekundi prije isteka vremena koja je sačuvala izjednačenje. Osvajanjem Campbell Bowla Kingsi su drugi put u tri sezone ušli u finale i osigurali da zadnja ekipa koja je osvojila Stanleyja godinu za godinom ostanu Detroit Red Wingsi (1997. i 1998.).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.