Kingsi uspješan gost, Colorado do trijumfa u produžetku

NHL

Kingsi uspješan gost, Colorado do trijumfa u produžetku

Teme:

Noćas su na programu bila tri meča Play offa u NHL ligi, u kojima su više uspjeha imali domaći timovi. 

Pittsburgh je protiv Columbusa poveo sa 3:2 u ukupnom skoru, Colorado protiv Minnesote također, dok su Los Angeles Kingsi smanjili zaostatak u ukupnom skoru na 3:2 protiv San Josea.

Pittsburgh je rezultatom 3:1 kao domaćin došao do pobjede nad Columbusom. Gosti su u prvoj trećini poveli sa 1:0, da bi u nastavku meča uslijedio preokret raspoloženog domaćina koji je upisao važnu pobjedu.

Colorado i Minnesota odigrali su najzanimljiviji meč, a na kraju je slavio domaći tim i to nakon produžetka u kojemu su došli do pobjedonosnog gola. Regularni dio meča okončan je rezultatom 3:3, a čovjek odluke u produžetku bio je MacKinnon.

Los Angeles Kingsi za dvadeset minuta „sredili“ su domaći San Jose, a strijelci u trijumfu od 3:0 bili su Toffoli, Kopitar i Carter.

NHL play off:

Pittsburgh – Columbus 3:1
Colorado – Minnesota 4:3
San Jose – Los Angeles 0:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.