Kjetil Andre Aamodt „pomeo“ konkurente
La Bomba je bio zvijezda dana...

Paralelni veleslalom legendi na Bjelašnici

Kjetil Andre Aamodt „pomeo“ konkurente

Norvežanin Kjetil Andre Aamodt pobjednik je revijalnog paralelnog veleslaloma koji je danas održan na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici, a u povodu početka proslave 25-te godišnjice od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu – 1984.

Nakon što je dan ranije oduševio u revijalnoj fudbalskoj utakmici, gdje je ponio epitet najboljeg igrača, Aamodt je potvrdio da nije zaboravio skijati, te je „pomeo“ svoje konkurente. U finalnoj utrci bio je bolji od Antona Steinera. Treće mjesto podijelili su Jure Franko i Hans Enn...

Iako je manifestacija „Ski Legends Hit Challenge“ imala revijalni karakter, kod svih učesnika se osjetio takmičarski duh, potvrdivši da kao profesionalni sportisti nisu navikli na poraze. U cijeloj priči najviše su profitirali posjetioci ovog spektakla koji su uživali u majstorijama legendi koji u svojim vitrinama imaju na stotine olimpijskih i svjetskih odličja.

“Oduševljen sam Sarajevom, a posebno me ispresionirala Bjelašnica, koja odiše olimpijskim duhom. Ova ljepotica zaslužuje da bude domaćin najboljim skijašima i skijašicama današnjice. Gdje god budem imao priliku prenijeće lijepe uspomene koje sam doživio u ova dva dana u Sarajevu. Jednostavno, uživao sam“, izjavio je pobjednik Aamodt.    

Uoči paralelnog veleslaloma održana je promotivna trka u kojoj su nastupili velikani ovog sporta, ali i gosti iz kultornog i javnog života iz Austrije, Slovenije, Hrvatske i BiH. Zvijezda je bio Alberto Tomba, popularni La Bomba...

„Uvijek se lijepo osjećam na snijegu, a pogotovo ovdje u Sarajevu. Kako sam i juče rekao ova manifestacija je dobra stvar kako bi se Sarajevo vratilo u kalendar najvažnijih skijaških događaja današnjice. Nadam se da će naš dolazak pomoći tome da uskoro ovdje budu najbolji skijaši svijeta. To ovaj grad i zemlja zaslužuju, što ste dokazali i ovaj put odličnom organizacijom obilježavanja 25-te godišnjice od ZOI u Sarajevu. Bila mi je čast što sam bio dio ovog spektakla. Nadam se da ću uskoro opet doći u Sarajevo“, rekao je La Bomba.

REZULTATI
Bojan Križaj – Teilor Johnson 1:0
Boris Strel – Anton Steiner 0:1
Peter Muller – Didier Bouvet 1:0
Franz Klammer – Jure Franko 0:1
Kjetil Andre Aamodt – Lasse Kjus 1:0
Hans Petter Burras – Jure Košir 0:1
Hans Enn – Ajdin Pašović 1:0
Matea Svet – Paula Magoni 1:0

Četvrtfinale
Križaj – Steiner 0:1
Franko – Muller 1:0
Aamodt – Košir 1:0
Hans Enn – Svet 1:0

Polufinale
Aamodt – Hans Enn 1:0
Steiner – Franko 1:0

Finale
Aamodt – Steiner 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.