Kjus: Današnji skijaši su prelijeni
Foto: epa.eu

Legenda norveškog skijanja

Kjus: Današnji skijaši su prelijeni

Legendarni norveški skijaš Lasse Kjus je na Svjetskom prvenstvu 1999. godine, koje se takođe održalo u Vailu/Beaver Creek, bio jedna od dominirajućih figura. 

Čovjek koji je obilježio jedan period svjetskog skijanja i koji je definitivno ikona norveškog, nije bilo zadovoljan nastupom svojih zemljaka i njegovih nasljednika na Svjetskom prvenstvu koje je pri kraju.

"Današnji skijaši su prelijeni da bi vozili svih pet disciplina. Oni kao da su na odmoru tokom cijele zime, ipak trebali bi se malo sabrati i napokon ponovo voziti sve utrke", rekao je legendarni 44-godišnji Lasse Kjus za Basler Zeitung.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.