Klingenthal spreman za početak sezone

Sve spremo za skijaše-skakače

Klingenthal spreman za početak sezone

Prema svim informacijama koje stižu iz Njemačke početak sezone Svjetskog kupa u skijaškim skokovima, koje je prema rasporedu planirano u Klingenthalu, ništa ne bi trebalo poremetiti.

Dobre vijesti saopštene su u petak, nakon zvanične kontrole snježne podloge koju su obavili predstavnici FIS-a.

"Nakon što sam razgovarao sa Alexanderom Zironom, direktorom Organizacionog komiteta, mogu reći da će se takmičenje u Klingenthalu održati. 200 kubnih metara snijega se proizvodi dnevno, a pripreme skakaonice za takmičenje trebale bi biti gotovo u do srijede. Mislim da samo ekstremni vremenski uslovi, koji nisu predviđeni,, mogu ugroziti održavanje ovog takmičenja", rekao je Rudi Tusch iz Njemačkog skijaškog saveza. 

Početak nove sezone Svjetskog kupa 2014/15 zakazan je za petak, 21. novembar, kada su na programu zvanični treninzi i kvalifikacije, a u subotu i nedjelju slijede individualna i timska takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije