Kofler slavio, Schlierenzauer bez nagrade

Takmičenje u Innsbrucku

Kofler slavio, Schlierenzauer bez nagrade

Andresa Kofler, pobjednik je trećeg takmičenja novogodišnje turneje Četiri skakaonice, održanog u Innsbrucku.

Kofler je trijumfovao sa ukupno osvojenih 252,8 bodova, dok je drugoplasirani bio Gregor Schlierenzauer sa 247,6 bodova, koji je na taj način propustio da osvoji bonus od milion švicarkih franaka, pošto je nakon takmičenja u Innsbrucku ostao bez prilike da trijumfuje na sve četiri skakonice na turneji.

Treće mjesto, pripalo je Japancu, Taku Takeuciju (246,7). Tragičar ovog takmičenja je Poljak Kamil Stoch, koji je bio prvoplasirani nakon prve serije i bio mu je dovoljan skok od oko 120 metara za trijumf, ali je doskočio na liniju od 108 metara.

Schlierenzauer  je ostao vodeći na turneji Četiri skakonice, sa ukupno 805 bodova, ali je Kofler smanjio njegovu prednost na 16 poena i samo njih dvojica imaju realnu šansu da trijumfuju na ovom takmičenju.

U generalnom plasmanu Svjetskog kupa, Kofler je ovom pobjedom povećao vodstvo pošto sada ima 768 bodova, a prate ga Schlierenzauer sa 656 i Bardal sa 509 poena.

Turneja će biti okončana u petak, 6. januara, takmičenjem u Bischofshofenu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.