Košarac dobio stipendiju!?

Skandalozna odluka Ministarstva civilnih poslova

Košarac dobio stipendiju!?

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine odlučilo je podijeliti doživotne stipendije za 17 bh. sportista, te četverogodišnje stipendije za 10 sportista internacionalnog razreda.

Ovo samo po sebi i ne bi trebalo biti neka senzacija, ali kako javlja sarajevo-x.com, među deset stipendiranih sportista nalazi se i ime nesuđenog bh. olimpijca Nemanje Košarca!?

Podsjetimo, Košarac je zajedno sa svojim kolegom Mladenom Plakalovićem objavio fotografije na socijalnoj mreži Facebook na kojima stoje u majicama sa odštampanim likovima ratnih zločinaca Radovana Karadžića i Vojislava Šešelja.

Tako je Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine odlučilo nagraditi četverogodišnjom stipendijom sportistu koji otvoreno veliča ratne zločince, a s druge strane nije spremno dati državljanstvo sportistima poput Lance Williamsa, Bojana Skoke, Damira Rovčanina...

Ovakva skandalozna odluka ide na čast ne samo Ministarstvu civilnih poslova, na čelu sa ministrom Sredojem Novićem, već i svim ostalim političarima i "sportskim radnicima".

Podsjetimo, prije manje od četiri mjeseca, zamjenik ministra civilnih poslova BiH Senad Šepić izjavio je: "Ovakvo ponašanje zaslužuje najoštriju osudu svih u Bosni i Hercegovini, a Plakalović za veličanje Karadžića mora biti sankcioniran."

Olimpijski komitet BiH "suspendovao" je ovog nordijca na šest mjeseci, tačnije, tokom ljetne pauze kada svakako nema nikakvih aktivnosti za ovog "sportaša", da bi uslijedio najnoviji šamar bh. javnosti. Šta dolazi slijedeće?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.