Kostelić bez bodova, Hirscher prvi nakon prve vožnje
Foto: epa.eu

Svjetski kup u alpskom skijanju

Kostelić bez bodova, Hirscher prvi nakon prve vožnje

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić nije na najbolji način započeo novu sezonu. Nakon prve vožnje veleslaloma u austrijskom Söldenu Kostelić je zauzeo 48. poziciju i tako se nije uspio izboriti za nastup i u drugoj vožnji.

Na ovaj način je hrvatski skijaš ostao bez prvih bodova na otvaranju sezone. Ivica je sa startnim brojem 30 u prvoj utrci zaostao 5.78 sekundi za vodećim Austrijancem Marcelom Hirscherom, a to mu je bilo dovoljno za 48. poziciju. Kosteliću je to najgori plasman u Söldenu, a da je završio prvu vožnju. 

Pobjednik Svjetskog kupa Austrijanac Marcel Hirscher nakon prve vožnje vodi ispred Amerikanca Teda Ligetya (+0.19) i Nijemca Fritza Dopfera (0.52). Druga vožnja počinje u 12:45.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.