Kraft osvojio Kristalni globus

Sjajna sezona za Austrijanca

Kraft osvojio Kristalni globus

Austrijanac Stefan Kraft osvojio je veliki Kristalni globus, namijenjen pobjedniku u generalnom plasmanu Svjetskog kupa u ski skokovima.

On je danas trijumfovao na posljednjem ovosezonskom takmičenju na Planici i okončao sezonu sa ukupno 1665 bodova, 141 više od drugoplasiranog Poljaka Kamila Stocha.

Važno je istaći da je druga serija letova na Planici otkazana zbog jakog vjetra. 

23-godišnji Kraft u prvoj seriji je zabilježio skok od 250 metara (244.3 boda), a iza njega su se našli Nijemac Andreas Wellinger i Japanac Noriaki Kasai sa skokovima od 238.5 (236.2), odnosno 239 metara (223.9). Kamil Stoch takmičenje je završio na petom mjestu (216.8 bodova).

Kraft je upisao osmu pobjedu u sezoni, a 12. u karijeri.

Ova sezona je bila izuzetno uspješna za mladog Austrijanca. Kraft je prethodno osvojio dvije zlatne medalje na SP u Lahtiju i postavio novi svjetski rekord (253,5 metara).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti