Kranjecu kvalifikacije
Robert Kranjec

Završnica sezone na Planici

Kranjecu kvalifikacije

M. Maksimović

Sezona Svjetskog kupa za skijaše - skakače završit će se ovog vikenda na Planici. Danas su na rasporedu bile kvalifikacije koje su na oduševljenje domaćih navijača pripale Robertu Kranjecu koji je sa skokom od 228.5 metara i 221.2 boda bio najbolji.

Drugo mjesto je zauzeo Anders Bardal iz Norveške sa 227 metara, odnosno 217.9 bodova.Među prvih pet smo imali trojicu Norvežana, Anders Jacobsen je bio treći  (210.5 metara,203.4 boda), Romoeren peti. Domaćini su također bili raspoloženi, jer je Jurij Tepeš osvojio šesto, a Jernej Damjan sedmo mjesto.Ukupno je bilo 15 skokova preko 200 metara, tri skoka su išla preko granice od 220 metara, dok je neugodno pao iskusni veteran Noriaki Kasai.Prije Kasaija još teži pad je preživio Nijemac Pascal Bodmer na treningu.Bodmer je odmah pregledan na licu mjesta, stradalo je rame, a njegova povreda će dobiti na težini tek nakon detaljnih pregleda u Njemačkoj, gdje se Bodmer vratio.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.