Kucera najavio prekid karijere

Svjetski prvak iz 2099. godine

Kucera najavio prekid karijere

Svjetski prvak u spustu iz 2009. godine Kanađanin John Kucera (29) najavio je prekid skijaške karijere nakon što se posljednjih godina borio s nizom povreda.

Svjetski prvak u spustu iz 2009. godine Kanađanin John Kucera (29) najavio je prekid skijaške karijere nakon što se posljednjih godina borio s nizom povreda. Kucera je zlato u spustu osvojio na svjetskom prvenstvu 2009. u Val d'Isereu postavši prvi Kanađanin kojem je to uspjelo. U šest sezona u Svjetskom kupu ostvario je tri pobjede, sve tri u superveleslalomu pri čemu dvije u kanadskom Lake Louiseu (2007, 2009), te jednu u Val Gardeni 82007).


" Odluku o prekidu karijere nisam donio lagano, međutim posljednje četiri godine bile su pravo mučenje. Nažalost, to je jedini ispravni put. Moja karijere je bila kraća nego što sam planirao, međutim ponosan sam na sve što sam ostvario. Nisam bio najtalentiraniji skijaš, no sve sam nadoknadio napornim radom " izjavio je Kucera koji je 2009. u Lake Louise teško povrijedio koljeno i od tada traju njegove muke s povredama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.