Kumaritašvili podshumno odlikovan
Nodar Kumaritašvili

MOO nije zaboravio Kumaritašvilija

Kumaritašvili podshumno odlikovan

M. Maksimović

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) podshumno je odlikovao gruzijskog sanjkaša Nodara Kumaritašvilija, koji je smrtno stradao na treningu uoči nastupa na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru.

Nesretni 21-godišnji Gruzijac prevrnuo se na zloglasnom 16. zavoju pri brzini od 120 kilometara na sat na stazi u Whistleru te udario u zaštitnu ogradu. Iako je hitno prevezen u bolnicu, nije mu bilo pomoći.

Izaslanstvo MOO-a predalo je odlikovanje Nodarovu ocu na prigodnoj svečanosti u gruzijskom gradu Bakuriani. Svečanosti su prisustvovali predstavnici MOO-a, Međunarodne sanjkaške federacije, gruzijski ministar sporta Vladimir Vardzelašvili i predsjednik Gruzijskoga olimpijskog odbora Gia Nacvlišvili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.