Lara Gut ostvarila pobjedu u prvom superveleslalomu sezone

Nastavila Švicarska gdje je stala na kraju prošle

Lara Gut ostvarila pobjedu u prvom superveleslalomu sezone

Lara Gut je prošlu sezonu u Lenzerheideu zaključila pobjedama u spustu i superveleslalomu. Tamo gdje je stala na kraju prošle, Švicarka je nastavila na početku ove, novom pobjedom upravo u superveslalomu, prvom ovosezonskom.

Svoju 11. pobjedu, sedmu u ovoj disciplini, Lara je ostvarila na stazi Men's Olympic/East Summit u Lake Louiseu. Viktorija Rebensburg je držala prvo mjesto sa 1:19:33, do starta Tine Maze koja preuzela prvo mjesto sa šest stotinki prednosti. Lara Gut bila puno brža, u cilju je bila ispod 1:19, tačnije u vremenu 1:18.46. Lindsay Vonn imala startni broj 19, ali danas nije mogla bolje od 1:18.83. Od ostalih skijašica svakako vrijedi spomenuti Austrijanku Corneliju Huetter koja je završila na petom mjestu sa 91 stotinkom zaostatkom.

Rezultati:
1. Lara Gut (Švi) 1:18.46
2. Lindsey Vonn (USA) +0.37
3. Tina Maze (Slo) +0.81
4. Viktoria Rebensburg (Nje) +0.87
5. Cornelia Huetter (Aut) +0.91
6. Julia Mancuso (USA) + 0.97
7. Tina Weirather (Lie) +1.13
8. Anna Fenninger (Aut) + 1.17
9. Daniela Merighetti (Ita) +1.42
10.Kajsa Kling (Šve) +1.45

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.