Latvija i Češka izborile četvrtfinale

Kraj za Švicarsku i Latviju

Latvija i Češka izborile četvrtfinale

Nakon Slovenije i Rusije, plasman u četvrtfinale izborili su hokejaši Latvije i Češke. Obe selekcije rekli bi smo na identičan način.

Švicarci su po prikazanom bili lagani favoriti u duelu sa Latvijom koju su već jednom pobjedili u Sočiju. Međutim, večeras su kontra sebe imali Edgarsa Masalskisa koji je potvrdio dobru formu na turniru.

Zaustavio je golman Latvije 32 udaraca, dok je na drugoj strani Jonas Hiller upisao 19 odbrana. Švicarci su uputili više udaraca, ali uzalud. Latvijci su sjajan posao obavili u prvoj trećini kada su golovima Bartulisa i Darzinsa stigli do prednosti koja je u ovakvoj utakmici bila pokazalo se prevelika.

U nastavku su Švicarci imali dovoljno vremena, Pluss je u 35. minuti smanjio na 2:1, ali Masalskis u nastavu bio nesavladiv. Logično, Švicarci su povukli golmana u finišu, što je drugim golom brzo kaznio Darzins.

U duelu " veteranskih " selekcija, Češka je dobila komšije Slovake. Kada je Cervenka svojim drugom golom podigao prednost Češke na 4:0 u 36.minuti, izgledalo je kako već tada imamo sigurnog putnika u četvrtfinale. Slovaci se nisu predali, već su preko Mariana Hosse prvo zaprijetili spustivši se 4:2, a onda je minutu i pol kasnije,

Surovy vratio Slovake u igru. Lovi su Slovaci izjednačenje, Česi prijetili iz kontri a onda je Slovačka ostala sa čovjek manje nakon isključenja Meszarosa. Povukli su i Laca sa gola, što je kaznio Plekanec.
Pavelec je imao 29 odbrana, Laco pet manje.

Osmina finala:
Slovenija - Austrija 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Rusija - Norveška 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Švicarska - Latvija 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
Češka - Slovačka 5:3 (3:0, 1:1, 1:2)

Parovi četvrtfinala:
Švedska - Slovenija
Finska - Rusija
Kanada - Latvija
SAD - Češka

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.