Liba: Zadovoljni smo napretkom, ali imamo još mnogo posla

Predstavnici EOK-a o progresu napravljenom u organizaciji

Liba: Zadovoljni smo napretkom, ali imamo još mnogo posla

U prostorijama Gradske uprave grada Sarajevo danas je održana press konferencija Organizacionog odbora Evropske Olimpijade za mlade 2017. godine, koja će se održati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. 

Razlog press konferencije je posjeta koordinacione komisije Evropskog olimpijskog komiteta. Koordianciona komisija EOK-a od 26. do 28. marta bila je u dvodnevnom obilasku borilišta, olimpijskog sela, dvorana za ceremonije i drugih destinacija bitnih za održavanje EYOF-a 2017. Prisutnim medijima obratili su se Samir Avdić, generalni direktor EYOF-a 2017, Katerina Nycova, menadžer EYOF-a u EOK-u, te Jozef LIba član EOK-ove komisije za EYOF.

"Izvršni odbor je konstituiran 16. decembra 2013. godine. Održali smo sedam sjednica Izvršnog odbora. Proveli smo dva dana sa Jozefom Libom i Katerinom Nycovom u obilasku svih borilišta i kapaciteta koji će ugostiti mlade sportiste 2017. godine," rekao je Avdić. 

"Proveli smo dva dana u Sarajevu i Istočnom Sarajevo. Ovo je naša treća posjeta i došli smo ovdje da napravimo procjenu kako teku pripreme za EYOF 2017. godine. Imali smo nekoliko razgovora i sretni smo što možemo raspraviti trenutnu situaciju. To je jako važno jer će ovi gradovi ugostiti sportiste iz 49 zemalja," rekao je Liba i dodao: 

"Vidjeli smo objekte koji će ugostiti sportiste i napredak je svakako postignut u odnosu na prethodne godine, ali još mnogo posla je pred nama. Najvažnije je da ćemo od danas raditi zajedno. Konusltirat ćemo se i bit ćemo na raspolaganju Organizacionom odboru svaki dan," rekao je Jozef Liba. 

"Proveli smo dva prelijepa dana. Samir je bivši sportista i on je sjajan partner u ovom projektu. Čitav tim je sastavljen od sjajnih ljudi i radujemo se narednim posjetama i nadamo se da će se napredak u izgradnji nastaviti. Želim poželjeti sreću Sarajevu i nadamo se da ćemo imati sjajne igre 2017. godine," rekla je Katerina Nyocova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti