Ligety: Jedna od mojih najemotivnijih pobjeda

Nakon zlata u veleslalomu

Ligety: Jedna od mojih najemotivnijih pobjeda

Američki skijaš Ted Ligety osvojio je svoje treće uzastopno veleslalomsko zlato na svjetskim prvenstvima. Nakon pobjeda u Garmischu i Schladmingu Amerikanaca je trijumfovao i na domaćem tlu. 

U Vailu/Beaver Creeku za sobom je ostavio najboljeg skijaša današnjice Marcela Hirschera i tako sjedinjenim Američkim Državama donio prvu zlatnu medalju.

"Jednostavno fantastično", kazao je na početku, dok je još uvijek slavio, Ted Ligety, a nakon što se malo pribrao, nastavio je:

"Ovo je jedna od mojih najemotivnijih pobjeda. Cijela sezona do sada nije bila tako dobra, ali ovaj trenutak je jako poseban za mene. Bila je to je teška, silovita, druga vožnja, a još uvijek me hvata jeza".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.