Ligety u pet sezona pet pobjeda na istoj stazi

Amerikanac nedodirljiv u Beaver Creeku

Ligety u pet sezona pet pobjeda na istoj stazi

Ted Ligety je nekrunisani kralj veleslaloma u Beaver Creeku. Počeo je pobjeđivati 2010.godine i od tada dominira. U svakoj narednoj sezoni Ligety je najbolji.

Jedina utrka na kojoj nije slavio bila je ona 2011. godine kada su vožena dva veleslaloma. Tada je na najbrži bio Marcel Hirscher.  Do 23. veleslalomska pobjede u karijeri Ligety je došao sa četvrtog mjesta prve vožnje.

Kasnio je Benjaminom Raichom čiji je brat Florian postavio stazu 25 stotinki, dok je ispred Amerikanca bio Alexis Pinturault. Francuz je bio vrlo blizu Raicha, jednu stotinki sporiji, dok je Hirscher imao stotinku prednosti ispred Ligetyja. Raich nije izdržao u drugoj vožnji, pao je na četvrto mjesto.

Ligety svoju priliku nije propustio, odradio je u svom stilu drugi nastup i na kraju je slavio. Pinturault je zaostao 18 stotinki, Hirscher 60. Dobre rezultate ostvarili su Francuz Mufffat - Jeandet koji je bio na kraju peti i Amerikanac Tim Jitloff koji se probio na deveto mjesto.

Rezultati:
1. Ted Ligety (USA) 2:34.07
2. Alexis Pinturault (Fra) + 0.18
3. Marcel Hirscher (Aut) + 0.60
4. Benjamin Raich (Aut) + 0.87
5. Victor Muffat Jeandet (Fra) +0.94
6. Thomas Fanara (Fra) + 1.07
7. Carlo Janka (Švi) +1.14
8. Felix Neureuther (Nje) + 1.14
9. Tim Jitloff (USA) +1.30
10.Fritz Dopfer (Nje) +1.39

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.