Lindsey Vonn ispisala novu stranicu skijaške historije

Amerikanka upisala 62. pobjedu

Lindsey Vonn ispisala novu stranicu skijaške historije

Lindsey Vonn trijumfovala je u petom ovosezonskom spustu koji je u okviru Svjetskog kupa za skijašice održan u Cortini d'Ampezzo. 

Trećom ovosezonskom pobjedom Amerikanka je ispisala nove stranice historije ženskog skijanja obzirom da je ovom pobjedom stigla rekord od 62 pobjede u okviru Svjetskog kupa koji je postavila Austrijanka Annemarie Moser-Pröll.

Amerikanka je nešto lošije skijala na samom početku staze, ali onda je uslijedio perfektno odvežen ostatak staze. Za Vonn je ovo bila treća pobjeda u sezoni čime se izjednačila sa Tinom Maze i Mikaelom Shiffrin. 

Do historijskog trijumfa američka skijašica stigla je vremenom 1:39.61, dok je Austrijanka Elisabeth Görgl na drugom mjestu za njom kasnila 0.32 sekunde. Najniže mjesto na podijumu pripalo je italijanskoj skijašici Daniela Merighetti.

U nedjelju se u Cortini vozi utrka super G-a za dame.

Rezultati:
1. Lindsey Vonn (USA) 1:39.61
2. Elisabeth Görgl (AUT) +0.32
3. Daniela Merighetti (ITA) +0.54
4. Elena Fanchini (ITA) +0.77
5. Tina Maze (SLO) +0.95
6. Dominique Gisin (SUI) +0.97
7. Johanna Schnarf (ITA) +1.08
8. Lara Gut (SUI) +1.20
9. Anna Fenninger (AUT) +1.22
   Laurenne Ross (USA) +1.22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.