Lindsey Vonn preskače nastupe u St. Moritzu

Amerikanka se vraća krajem januara

Lindsey Vonn preskače nastupe u St. Moritzu

Amerikanka Lindsey Vonn proteklog vikenda u kanadskom Lake Louiseu vratila se nakon dugo vremena izbivanja zbog teške povrede ligamenata.

Nažalost, ljubitelji skijanja ove sjajne Amerikanke ponovo će morati gledati utrke Svjetskog kupa bez nje. Vonn je odlučila preskočiti nastup u švicarskom St. Moritzu sljedećeg vikenda kako bi se što bolje pripremila za nastup na OI u Sočiju. 

"Skijanje je izuzetno opasno kada niste dovoljno zaliječeni. Meni je u ovom trenutku nastup u Sočiju iznad svega, izjavila je Vonnova. 

"Zaista ne znam koliko ću utrka preskočiti, to sam prepustila svojim trenerima", istakla je Lindsey Vonn čiji se nastup u Evropi očekuje tek 21. januara u francuskom Val d'Isereu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.