Lindsey Voon uzela 19. kristalni globus!

Sjajna Amerikanka

Lindsey Voon uzela 19. kristalni globus!

Lindsey Voon danas je ostvarila pobjedu u posljednjem superveleslalomu sezone u Meribelu. Amerikanka je osvojila mali kristalni globus namijenjen najboljoj u Svjetskom kupu u toj disciplini sa 28 bodova više od drugoplasirane Austrijanke Anne Fenninger.

Vonn je u Meribelu ostvarila 49 stotinki bolje vrijeme od Fenninger, dok je treće mjesto zauzela Slovenka Tina Maze sa 80 stotinki slabijim vremenom od Vonn.

Za Vonn je ovo 68. pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu kojom je stigla do drugog malog globusa ove sezone, u srijedu je osvojila i spustaški, a ukupno joj je ovo čak 19. kristalni globus.

Dvije utrke prije kraja sezone vodeća u ukupnom redoslijedu je Fenninger koja ima 32 boda više od Maze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.