Loch još jednom potvrdio da je najbolji

Nijemac ponovo zlatni

Loch još jednom potvrdio da je najbolji

Nijemac Felix Loch je na stazi Sanki u blizini Krasnaje Poljane još jednom pokazao da je trenutačno najbolji na svijetu. najbolji na svijetu. Nakon zlata u Vancouveru, Loch jeo svojio naslove svjetskog prvaka dvije godine zaredom, prije nego što je danas odbranio još jedno, olimpijskog od prije četiri godine.

Novo zlato Loch je izborio sa ukupnih 3:27.526, što je za 476 dijelova sekunde bolje od vremena Rusa Alberta Demchenka koji je i prvog dana bio drugi. Loch je definitno jedan od najboljih takmičara u istoriji ovog sporta, s obzirom da je u karijeri do sada četiri puta bio svjetski prvak. Prije četiri godine je postao najmlađi olimpijski pobjednik u sankanju. Sankanjem se počeo baviti sa šest godina.

Iskusni Armin Zoeggeler je u četrdesetoj godini uhvatio broncu sa 1.271 sekundom iza Locha. Ovo je njegova šesta uzastopna medalja na šestim igrama zaredom. Četrdesetogodišnji Zoeggeler je osvajao olimpijske naslove 2002. i 2006., ima srebro iz 1998., a ovo mu je treća bronca, nakon 1994. i 2010.

Rezultati:
1. Felix Loch (Njem) 3:27.526
2. Albert Demchenko (Rus) 3:28.002
3. Armin Zoeggeler (Ita) 3:28.797
4. Andi Langenhan (Njem)  3:29.355
5. Semen Pavlichenko (Rus) 3:29.436

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.