Trener Žane Novaković nakon nastupa u slalomu

Lolović: Ovo je realan i očekivan rezultat

Trener naše najbolje skijašice Žane Novaković Branislav Lolović bio je zadovoljan 26. mjestom naše skijašice u slalomu. 

"Drago mi je što je Žana ostvarila ono što smo najavljivali. Neki dan smo rekli da je realno da ostvarimo plasman u prvih 30. Žana je skijala dobro, pogotovo drugu vožnju je odskijala onako kako smo se dogovorili".

"Ona je vrlo pametno i rezonski vozila drugu vožnju. U prvoj vožnji je malo na početku precijenila stazu u tom smislu da je napravila jednu grešku, a onda je prelomila u sebi i odvezla dobro drugi dio". 

"Mislim da je ovo realan i očekivan rezultat. Možda je zaostatak malo veći nego što smo očekivali, ali razlike su velike što su pokazale i djevojke poslije nje koje su imale dosta poteškoća na stazi". 

"Ovaj rezultat bi Žani mogao biti podstrek i vjetar u leđa da postiže rezultate u Top 30. U Svjetskom kupu je malo teže, ali nadam se da će uz pomoć zajednice i države imati priliku da se takmiči sa najboljim svjetskim skijašicama". 

"Sa Žanom radim već dugo vremena, još od njenih mladih dana kada sam i ja bio mlad trener. Sazrijevali smo zajedno, ona je više napredovala uz neke druge trenere, ali ja sam bio tu da joj svojim savjetima dam samopouzdanje i nadam se da sam uspio u tome", zaključio je Lolović.