Loši vremenski uslovi skraćuju i mušku staza za super-G?
Foto: epa.eu

Problemi za organizatore SP

Loši vremenski uslovi skraćuju i mušku staza za super-G?

Nakon što su utrkom superveleslaloma Svjetsko prvenstvo u Vailu i Beaver Creeku otvorile najbolje svjetske skijašice danas bi na stazu trebale izaći njihove muške kolege.

Vremenski uslovi u utorak su bili daleko od idealnih, a jak vjetar nije dozvolio najboljim skijašicama da pokažu nešto više, iako su u vrhu ipak završile one najbolje.

Nije vjetar bio jedini problem, nego i novi snijeg koji je napadao, a i za danas se prognoziraju nove padavine. Meteorolozi predviđaju još 15 centimetara novog snijega. 

Sudbinu ženskog super G-a mogao bi doživjeti i muški, a staza će prema svemu sudeći biti skraćena i za prvu utrku najboljih svjetskih skijaša na Svjetskom prvenstvu. 

Prema vremenskoj prognozi vrijeme u regionu koji je domaćin SP-u trebalo bi se stabilizovati u petak, a lijepo i stabilno vrijeme trebalo bi vladati do ponedjeljka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.