Marcel Hirscher ispao u prvoj vožnji u Wengenu

Austrijanac bez bodova nakon godinu dana

Marcel Hirscher ispao u prvoj vožnji u Wengenu

Aktuelni osvajač Svjetskog kupa i trenutno prvoplasirani skijaš generalnog poretka u ovoj sezoni, Austrijanac Marcel Hirscher, ispao je u prvoj vožnji slaloma u Lauberhornu (Wengen).

Za austrijskog skijaša ovo je bila prva slalomska utrka u kojoj je ispao još od marta 2012. godine i utrke u Schladmingu.

U Val d’Isereu 2013. propustio je kvalifikacije, doke je u januaru u Kitzbühelu plasmanom na 23. mjesto ostao bez bodova. 

Ispadanje Hirschera najbolje je iskoristio Šveđanin Mattias Hargin, koji nakon prve vožnje ima 0,14 sekundi prednosti u odnosu na Stefana Grossa, pobjednika iz Adelbodena.

Austrijanac još nikada nije trijumfovao u Wengenu, ta pobjeda još uvijek nedostaje u njegovoj kolekciji, a čini se da će na novu šansu morati čekati još jednu godinu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.