Marcel Hirscher kralj Sljemena, Laikert bez plasmana

Treća pobjeda zaredom

Marcel Hirscher kralj Sljemena, Laikert bez plasmana

Marcel Hirscher je treći put zaredom pobjednik slaloma na Sljemenu. Austrijanac je imao 81 stotinku prednosti u cilju, ispred drugoplasiranog Felixa Neureuthera, te 1.04 sekunde bolje vrijeme u odnosu na trećeplasiranog Sebastiana Fossa Solevaaga koji se tu prvi put našao u svojoj karijeri.

Nakon prvog " laufa" situacija na vrhu je ipak bila nešto drugačija. Prvi do Hirschera sa 77 stotinki slabijim vremenom bio je Matthias Hargin dok je senzaciju predstavljao Amerikanac David Chodounsky kao treći sa 87 stotinki "plusa" Unutar TOP 5 društva bili su Felix Neurether i Fritz Dopfer sa deset stotinki razmaka. Norvežanin Solevaag je bio osmi (+1.22). Amerikanac Chodounsky nije završio drugu utrku, Hargin je bio četvrti.

Nakon ove pobjede u Zagrebu, Hirscher postao Austrijanac s najvećim brojem slalomskih pobjeda u istoriji, jer ovo mu je čak 15. pobjeda u slalomu, s čime se izjednačio s Ivicom Kostelićem po broju pobjeda u ovoj disciplini, ali i pretekao zemljake Marija Matta i Bennyja Raicha koji su ostali na 14 pobjeda. Hirscheru je ovu 28. pobjeda u Svjetskom kupu, sa kojom je preuzeo i vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Naš Igor Lajkert nije uspio završiti prvu vožnju, startao je kao 79.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti