Marit Bjoergen najbolja u Toblachu

Marit Bjoergen najbolja u Toblachu

Norvežanka Marit Bjoergen pobjednica je današnjeg klasičnog sprinta na 10 km u skijaškom trčanju održanom u teškim vremenskim uslovima u Toblachu. 

Bjoergen je 10 km odskijala za 26:54.2, druga je sa 36,7 sekundi zaostatka bila njena zemljakinja Therese Johaug, dok je na trećem mjestu završila Šveđanka Charlotte Kalla sa 42,9 sekundi zaostatka. Kalla je u Svjetskom kupu nastupila prvi put nakon Davosa u decembru. 

Sjajna Poljakinja Justyna Kowalczyk je bila drugoplasirana nakon devet kilometara, ali je u posljednjem kilometru zbog jedne nesmotrenosti izgubila dosta vremena, pa je na kraju kroz cilj prošla kao peta sa 47,2 sekunde zaostatka za Bjoergenovom. Na četvrto mjesto se "ugurala" još jedna Norvežanka Heidi Weng. 

U generalnom plasmanu Svjetskog kupa na prve četiri pozicije plasirane su četiri norveške takmičarke. Therese Johaug je vodeća sa 1082 boda, slijedi Astrid Jacobsen sa 877, pa Marit Bjoergen sa 776, Heidi Weng ima 669, a na petom je Justyna Kowalczyk sa 618 bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti