Marit Bjoergen nastavila dominaciju u skijaškom trčanju

Marit Bjoergen nastavila dominaciju u skijaškom trčanju

Marit Bjoergen je svoju dominaciju u ženskom skijaškom trčanju nastavila i u švicarskom Davosu na 15 km. 

Norvežanka je slavila sa vremenom 35:34,4 ispred zemljakinje Therese Johaug koja je zaostala deset sekundi, te Šveđanke Charlotte Kalla, koja je imala vrijeme 36:03,3. 

Među prvih deset, pored Bjoergen i Johaug, plasirale su se još tri skijašice iz Norveške (Kristin Steira, Astrid Jacobsen i Heidi Weng), zatim tri Finkinje, a u Top 10 se osim skandinavki uspjela progurati samo Čehinja Eva Vrabcova koja se smjestila na deseto mjesto. 

Marit Bjoergen je sa 369 bodova zadržala i vodstvo u ukupnom plasmanu Svjetskog kupa, Charlotte Kalla je na drugom mjestu sa 341 bodom, dok je Poljakinja Justina Kowalczyk na trećem mjestu sa 314 bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti