Martin Fourcade osvojio drugu zlatnu medalju

Francuski bijatlonac bez konkurencije ove sezone

Martin Fourcade osvojio drugu zlatnu medalju

Francuski bijatlonac Martin Fourcade osvojio je drugu zlatnu olimpijsku medalju na igrama u Sočiju. 

Fourcade je nakon zlata u potjeri danas slavio i u utrci na 20 km. Francuz je ostvario najbrže vrijeme 49:31.7, što je za 12,2 sekunde bilo brže vrijeme od drugoplasiranog Erika Lessera iz Njemačke, te 34,5 sekundi brže od trećeplasiranog Rusa Jevgenija Garaničeva. 

Fourcade je do cilja stigao prije Nijemca, iako je imao jedan promašaj, dok je njemački bijatlonac pucao bez promašaja. Četvrto i peto mjesto pripalo je austrijskim olimpijcima Simonu Ederu i Dominiku Landertingeru. 

Francuski bijatlobac je u Soči stigao sa deset pobjeda u Svjetskom kupu, a sa dvije zlatne medalje na Olimpijskim igrama zaokržio je sezonu iz snova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.