Martin Schmitt odlučio reći zbogom

Martin Schmitt odlučio reći zbogom

Nakon 17 godina duge karijere legendarni njemački skijaški skakač Martin Schmitt odlučio je završiti karijeru. 

"Ovo je teška odluka, jer sam u ovom sportu imao divnih trenutaka", rekao je Schmitt kojeg nećemo gledati na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

"Dosta je bilo, dugo sam bio u ovom sportu", rekao je 36-godišnji Nijemac koji je dodao da je odluku o povlačenju donio već nakon Novogodišnje turneje četiri skakaonice. 

Schmitt je na ZOI u Salt Lake Cityju 2002. godine osvojio zlatnu medalju na velikoj skakaonici, a bio je i svjetski šampion 1999. i 2001. 

Schmitt je najavio kako će se sada posvetiti učenju kako bi što prije dobio trenersku diplomu i započeo trenersku karijeru. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.