Maruša Ferk prilikom pada slomila nogu

Peh za slovensku skijašicu

Maruša Ferk prilikom pada slomila nogu

Austrijska skijašica Stefanie Moser nije jedina koja će po lošem pamtiti utrku Svjetskog kupa u francuskom Val d’Isereu.

Nakon što su Austrijanki nastradali ligamenti desnog koljena nakon pada na zvaničnom treningu pred utrku spusta, ništa bolje nije prošla ni slovenska skijašica Maruša Ferk.

Slovenka je nakon pada na utrci zadobila prelom fibule desne noge, a pored toga povrijedila je i palac. 26-gdišnja skijašica je odmah prebačena u bolnicu u Chamberyju.

Ni Norvežanka Lotte Smiseth-Sejersted, koja je takođe pala prilikom utrke, prošla je sa nekoliko ogrebotina na licu i lakšim potresom mozga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.