Matthias Mayer propušta početak skijaške sezone

Zbog povrede koljena

Matthias Mayer propušta početak skijaške sezone

Olimpijski šampion u spustu Matthias Mayer propustiti će prvu utrku nove sezone Svjetskog kupa koji počinje sa trkom u Söldenu koja je na programu 25. oktobra. Maye je na glečeru Pitztal zaradio povredu zbog koje će propustiti premijernu utrku nove sezone.

Nastradao je medijalni ligament njegovog desnog koljena otkrila je magnetna rezonancna koju je obavio u Innsbrucku.

“Šteta je što me neće biti na početku sezone u Söldenu, ali tek je početak tako da o svemu razmišljam pozitivno”, rekao je Mayer nakon pregleda. 

Mayer se u Pitztal takmičio za jedno od preostala dva mjesta u austrijskoj reprezentaciji. Konkurenti za te pozicije bili su mu Stefan Brennsteiner, Roland Leitinger, Florian Scheiber, Marco Schwarz, i Vincent Kriechmayr. U međuvremenu svoje mjesto Marcel Hirscher, Benni Raich, Christoph Nösig, Marcel Mathis, Philipp Schoerghofer, Hannes Reichelt i Manuel Feller su osigurali svoja mjesta za nastup u Söldenu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.