Mayer za dvije stotinke brži od zemljaka Franza
Foto: epa.eu

Austrijska dominacija u Saalbachu

Mayer za dvije stotinke brži od zemljaka Franza

Utrke Svjetskog kupa poslije 21 godine vratile su se u austrijsko skijalište Saalbach, i to na najbolji mogući način. Takmičenje spusta u okviru Svjetskog kupa završena je trijumfom Austrijanaca, jer je podijum bio u bojama ove alpske zemlje.

Pobjedu je odnio olimpijski šampion Matthias Mayer, kojem je ovo bila druga pobjeda u Svjetskom kupu u karijeri. Na drugom mjestu završio je Max Franz, prvoplasirani sa jučerašnjeg treninga, dok je treća pozicija pripala Hannesu Reicheltu.

Mayer je trijumfovao u vremenu 1:49.83, a svega dvije stotinke pobjednik je bio brži od drugoplasiranog Franza. Kjetil Jansurd vodeći u poretku spusta u okviru Svjetskog kupa nakon što je jučer na trening izgubio zub, danas je završio tek kao dvanaesti.

Svjetski kup, Saalbach (spust):
1. Matthias Mayer (AUT) 1:49.83
2. Max Franz (AUT) +0.02
3. Hannes Reichelt (AUT) +0.21
4. Carlo Janka (SUI) +0.47
5. David Poisson (FRA) +0.60
6. Adrien Theaux (FRA) +0.75
7. Peter Fill (ITA) +0.83
8. Benjamin Thomsen (CAN) +0.83
9. Romed Baumann (AUT) +1.08
10. Guillermo Fayed (FRA) +1.10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.