Maze: Moje noge znaju skijati

Nakon pobjede u Leviju

Maze: Moje noge znaju skijati

Najbolja slovenska skijašica Tina Maze danas je u prvo slalomu nove sezone Svjetskog kupa za skijašice održanom u finskom Leviju osvojila prvo mjesto.

Za Maze je ovo bila 23. pobjeda u karijeri, a za sebe je danas na pobjedničkom podijumu ostavila Šveđanku Fridu Hansdotter, dok je treća bila Austrijanka Kathrin Zettel. 

"Najbolji osjećaj na svijetu je dok uživate u vožnji između kapija. Svakako mi je pomogla i činjenica da sam nešto ranije stigla u Levi, a i uslovi za treniranje su bili sjajni. Sve je bilo idealno, od temperature do fitnes centra, tako da sam se zaista moglo dobro pripremiti za utrku", kazala je Tina Maze. 

Njoj je ovo bio četvrti trijumf u Leviju, a Slovenka je imala dosta uspona i padova tokom svoje karijere.

"Moje noge znaju kako skijati, moje tijelo zna kako da se kreće, ali nerazmišljanje je nekad najteže od svega. Jako sam sretna zbog ono što sam učinila danas, treniranje se isplatilo", rekla je slovenska skijašica koja je kao pobjednica na poklon dobila mladunče irvasa, što je u Leviju postala tradicija od prošle sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije